Kärlek och Bröd Del 5

En Dröm blev sann
Queensland början 1980. Ett möte mellan flera farmare och boskapsägare skedde på morfars och mormors gård. Ärendet handlade om att bekosta ett behövligt bageri och en brödbutik för Esther och John. Mormor behövde bara ta en tugga av potatisbrödet innan hon utbrast- nu är det verkligen dags för bageri-bygge! Alla på mötet avbröt brödsmakandet för att gemensamt godta förslaget.

Och så blev det. En brödbutik uppfördes på byns huvudgata och bakom butiken ett bageri med en murad bakugn och ett förråd. När jag började skolan i byn en bit från bageriet gick det på högtryck. Bilar från gårdarna anlände ofta för att fylla på sina brödförråd. Esthers bröd var mycket populära men så också andra sorters bakverk som såldes i butiken. Jag älskade deras Lagos och pastejer och alla älskade  Esther. Men hennes man var sjuklig, honom såg vi inte så mycket av.

När bageriet blev för litet anlades ett större strax intill. Mer personal anställdes som bakade under Esthers vakande ögon. Hon lät bygga om det gamla bageriet till övernattningsrum för skolelever som på grund av olika skäl tillfälligt inte kunde ta sig till hemmet. Hon gjorde detta gratis som tack för all hjälp hon och John hade fått på platsen. Men skolelevernas föräldrar betalade gladeligen för stillad oro för sina barn och dessa extrapengar betalade god mat till barnen. De två åren jag upplevde med det ungerska paret var bland de lyckligaste i mitt liv.

Fortsättning följer med sista avsnittet Del 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s