Bikinin – Dröm eller…

År 1946 dök det upp en tvådelad baddräkt…för kvinnor, som på grund av sin litenhet kallades ”Atomen”. Här snålades det med tyg så man kan misstänka att en skottte var inblandad i lanseringen av denna. Men det dröjde tio år innan ”Atomen” blev populär. Detta till stor del på grund av Brigitte Bardot som iklädd ”atomiska” baddräkter prydde modetidningars sidor världen över. Oh la la!

Bikini
Men någon ambitiös typ (troligtvis en skotte då) tyckte inte det räckte, det var dags för namnbyte.När en kärnvapenbomb sprängdes på Bikini-atollen i söderhavet snodde den geniale (skotten?) namnet Bikini, det lät bra, small så att säga högre. Bomber som bomber, Bikini ersatte Atom. Idag har siliconbomberna ersatt Neutronbomberna i folkvetandet!

Bondbrudar och skotte-favorit
1961, som en havsgudinna sågs Ursula Andress i första Bondfilmen stiga upp ur havet iförd en läcker bikini…Och vem väntade där med hårig bringa, jo en skotte igen, självaste  Sean Connery i rollen som James Bond.

2002 var det dags för en annan ”Bondbrud” att lämna plurret iklädd förut nämnda plagg för att möta James. Men tji fick Halle Berry, ingen skotte dök upp denna gång utan en irländare, Pierce Brosnan. Nåja, irländare är ju näst bäst, de bär ju kilt i alla fall

Några år senare är Bikini-tjejen en av världens vackraste kvinnor…Jessica Alba. Här myser skotten igen. Visseligen dök hon inte upp och förgyllde badstrand och säng för Agent 007, men Alba är nämnligen det urgamla namnet för Scotland. Därför har Alba-jejen blivit mascot i en skotsk fotbollsklubb. Aye, Jessica,
Ye ur a Bonnie Lassie!

Bikinilinjen
Tänk om det funnits en liten ”linjeklippare” att hyra/låna, en underbar tanke men tyvärr omöjlig. Det blir efter olika omständigheter vax, trimmer eller i värsta fall busksaxen.

Älskad eller Hatad tygbit
Bikinin gör ofta idag skäl för gamla namnet ”Atomen”. Se den skotskt rutiga bikinin här, tygsnål på skotskt maner. Mindre än så kan en baddräkt inte vara, och tänk om den krymper. En kvinnlig vän sade att flera bikinis liknade tandtråd, man fick behålla prislappen på för att den skulle dölja något. En annan bekant sade att det värsta hon visste var när någon väninna glädjestrålande berättade att dennes bikini från förra året passade perfekt, hu! Men visst är det fel ljus i butikernas provhytter, säger många argt, så där ser jag inte ut. Dessutom är många bikinistorlekar felmärkta, något utländskt mått måste det vara. Ja,här blandas glädjeyttringar med ilska och tandagnisslan!

Ha en skön Bikini-Sommar
önskar
Denne skotte
Ian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s