NannyMolly mitt Helgon Del 1

En berättelse i 5 delar

Varje år firas det irländska helgonet St. Patrick! Jag firar ett eget irländskt helgon, NannyMolly. Denna underbara irländska kvinna från en värld där godheten och rättvisan var Kung och Drottning, denna underbara kvinna som skötte mig som barn och gav mig värdefulla råd som jag följt på livets väg. NannyMolly, God Bless You, jag glömmer dig aldrig-

Thadeus O´Leary var vad man kan kalla en välväxt man, hela han. Extra välväxt var näsan som kröntes med ett par kraftiga ögonbryn av buskig art. Man kunde med andra ord i sanning säga att Thadeus var en stor ful karl. Hela sitt liv hade han tillbringat i Dublins fattigaste kvarter. Efter en kort skolgång tvingades han ut i ett hårt arbetsliv för att bidra med nästan allt vad han tjänade till sina föräldrars försörjning, dvs deras spritmissbruk. När Thadeus fyllt femton år hade han fått nog av misären och lämnade hemmet för gott. Tack vare en stor och stark kropp hade han inte svårt att försörja sig som diversearbetare, och eftersom han aldrig drack sprit blev han populär bland arbetsgivare. Så småningom kunde han inskaffa en liten lägenhet med två rum i ett något bättre kvarter. Men den fulhet som folk ansåg Thadeus fått i övermåtta på sin utsida nådde inte hans insida, denna var vacker. Kort sagt så ägde Thadeus många egenskaper av nobel karaktär.

På grund av sitt utseende hade Thadeus ingen erfarenhet alls av flickor när han vid tjugofem års ålder träffade Caitlin Brodie. Hon var då nitton år och arbetade som sömmerska på en fabrik.Thadeus blev upp över öronen förälskad i denna väna varelse med det långa krusigt röda håret och det vackraste leendet i världen. Caitlin i sin sida såg det underbara inre i mannen som tände en lika stor kärlek i henne. En dag dristade sig Thadeus att fria, Caitlin svarade med ett väntande ja. De älskade varandra och var till varandras tröst. Caitlin masserade och smorde in hans onda rygg när han burit laster av tegelstenar, Thad smekte hennes sönderstuckna fingrar och blåste på dem för att lindra värken. De fann varandra i kärleken, njöt av varandra, Thadeus var en mjuk och varsam älskare som bar henne till sinnlighetens höjder.

Den dag Caitlin med lysande ögon berättade för Thadeus att han skulle bli far, grät han av glädje. Han hade inte kunnat drömma om att få uppleva en sådan lycka, en egen familj.Aftonen när Caitlin skulle föda, blev Thadeus utkörd av barnmorskan, spänt stod han utanför på gatan och väntade. När ett nyfött barn hördes skrika kände hans lycka inga gränser. Men något var fel, Caitlins blödning gick inte att stoppa trots barnmorskans förtvivlade försök. Medan det lilla barnet ankom till denna värld lämnade modern densamma. Thadeus ville först inte tro att Caitlin var död, det föreföll omöjligt. Men när han till slut insåg den hemska sanningen fick han något stelt i blicken, han böjde sig ner och kysste mjukt sin älskades fortfarande varma läppar och utan att se på barnet lämnade han rummet och huset. Nästa dag hittades hans kropp flytande i floden Liffey.

Det barn som i augusti månad 1932 anlände till denna värld som föräldralös var min blivande älskade NannyMolly.

Ian McOwen ©

Fortsättning » Del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s